OVER SARAH

 

Toen ik in 2016 afstudeerde aan de hogeschool PXL als master in Juweelontwerp- en Edelsmeedkunsten en daarmee de ‘Wanatoeprijs’ won met ‘Abject’, wist ik niet waar ik naartoe wou maar wel dat de wereld van taxidermie aan mijn voeten lag.

De voorbije jaren heb ik, gedreven door passie en verwondering, mogen leren van en werken voor verschillende taxidermisten in België en Nederland.

De kennis en vaardigheden die in de praktijk heb ontwikkeld, samen met mijn achtergrond in de kunsten hebben me gevormd tot de taxidermist die ik vandaag de dag ben.

Sinds 3 jaar heb ik de stap gezet om van een droom werkelijkheid te maken. In mijn atelier, gelegen in Heusden-Zolder heb ik me gespecialiseerd in het opzetten van kleine tot middelgrote huisdieren, met name katten en honden.

In februari 2023 mocht ik met mijn ‘likkende kat’ drie prijzen in ontvangst nemen op de ’13th European Taxidermy Championship 2023′ in Salzburg, Oostenrijk. Deze waren: Best Detail Award, Judges Best of Show Award en als kers op de taart ; de titel Europees kampioen zoogdieren.